Informatie, tips en advies
Ontdek hier de beste deals

In bed stappen en uit bed komen zijn zaken die voor de meeste mensen tot op een zekere leeftijd nog heel vanzelfsprekend zijn. Wanneer je echter al wat ouder wordt is dit niet altijd meer zo heel gewoon. De meeste bedden zijn wat aan de lage kant waardoor je met moeite opstaat en gaat liggen. Valpartijen bij het bed zijn dan ook een veel voorkomende reden waarom senioren vroeg of laat in het ziekenhuis belanden. Een aangepast bed is in dit geval de oplossing bij uitstek.

 

De prijs van een aangepast bed

Aangepaste bedden zijn er in meerdere soorten en maten. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet zodat je een idee hebt van de prijs van aangepaste bedden.

Wat voor maat bed bestel je Wat krijg je voor die prijs Wat is de prijs van het bed bij benadering
Eenpersoonsbed Bed in hoogte verstelbaar zonder bedbodem Vanaf 219 euro
Eenpersoonsbed Bed in hoogte verstelbaar met bedbodem, verstelbaar in meerdere standen, zonder matras Vanaf 499 euro
Tweepersoonsbed Bed in twee apart verstelbare delen, hoogte verstelbaar, apart in meerdere standen te verstellen, inclusief matras Vanaf 1219 euro

Een hoogte verstelling

De goedkoopste categorie bedden voor senioren wordt geleverd met enkel een hoogteverstelling. Deze bedden hebben een controller waardoor je met een afstandsbediening jouw bed in je juiste hoogte kan verstellen. Daarbij moet je goed opletten bij het bestellen van het bed. De meeste bedden worden in een standaard maat geleverd. Wanneer je graag jouw eigen matras wil meenemen in je nieuwe bed zal dit dus wel moeten passen. Let daarom goed op de maten van het bed wat je bestelt. Een bed wat enkel in hoogte versteld kan worden mag dan comfortabel zijn bij het liggen. In bed zitten is helaas niet mogelijk met ondersteuning. Je kan er wel voor kiezen om een bedbodem in je bed te leggen die verstelbaar is met een mechanisme. Bij de goedkoopste bedden wordt er enkel een ombouw zonder bedbodem geleverd. Daardoor heb jij de mogelijkheden om zelf een verstelbare bedbodem te plaatsen.

 

Een hoogteverstelling en standenverstelling

De wat duurdere bedden voor senioren zijn op meerdere manieren te verstellen. Deze bedden kunnen namelijk in hoogte worden versteld en daarnaast kunnen ze in een aantal comfort standen worden gezet. Dat houdt in dat de bedden volledig instelbaar zijn. Zo kan je in de avond wanneer je moe begint te worden comfortabel in bed nog wat lezen. Ook de overgang van wakker worden naar daadwerkelijk uit bed gaan gaat op deze manier een stuk gemakkelijker. Denk er daarbij aan dat er ook bij dit soort bedden nog behoorlijk wat prijsverschil is. Daar komen we nog op terug.

 

Zaken die de prijs bepalen bij een bed voor senioren

Ga je een bed voor senioren kopen dan valt er behoorlijk wat te kiezen. De prijzen

lopen ook enorm uiteen. Dat komt door een aantal factoren die we voor je zullen toelichten.

  • Het materiaal bepaalt de prijs. De goedkoopste bedden die we tegenkwamen waren gemaakt van wit gelakt spaanplaat. Deze bedden zijn basic en niet bepaald modieus te noemen. Het gaat om bedden die enkel functioneel zijn zonder dat ze ook echt een bepaalde stijl hebben. Daarnaast gaat het om bedden die niet echt gemaakt zijn op erg intensief en jarenlang gebruik.
  • Jouw lichaamsgewicht bepaalt de prijs. Let bij de aanschaf van een bed voor senioren op het gewicht waar de bedden voor gemaakt zijn. Veel bedden zullen comfortabel te verstellen zijn tot een gewicht van 125 kilo. Heb jij echter obesitas dan moet je kijken naar een bed wat een sterkere motor heeft. Op die manier kan jij goed en optimaal gebruik maken van de verstelmogelijkheden.
  • Het design bepaalt de prijs. Verstelbare bedden voor senioren zijn er in meerdere prijsuitvoeringen en stijlen. Wanneer je een design bed bestelt van een top stylist kan de prijs oplopen tot wel 7999 euro. Een trendy bed zal dus wat duurder uitvallen dan een goedkoop algemeen bed.
  • De complete uitvoering bepaalt de prijs. Seniorenbedden zijn er in meerdere uitvoeringen. De goedkoopste uitvoering van deze bedden is er enkel in de vorm van de ombouw, zonder bedbodem en zonder matras. Heb jij een uitvoering nodig met een bedbodem dan zal je al een stuk meer betalen. Heb je daarnaast ook nog eens een nieuwe matras nodig dan betaal je naar verhouding het meeste.
  • Jouw lengte bepaalt de prijs. De meeste bedden voor senioren zijn gemaakt voor mensen met een lengte tot 2 meter. Ben jij echter langer dan 2 meter dan zal je een kostbaarder bed moeten kopen voor mensen met een lengte tot 2,20 meter. In dit geval wordt het bed in een kleinere oplage gemaakt. Je betaalt er dan ook gelijk een stuk meer voor.

De opbouw van het prijskaartje van een bed voor senioren

Bij het kopen van een bed voor senioren hoort een prijskaartje. Dit bestaat in eerste instantie uit het materiaal zelf. Dat is dus het bed, eventueel met een bedbodem en een matras. Daar bovenop komen de kosten voor de montage van het bed. Dat houdt in dat een monteur van de leverancier het bed bij jou in elkaar zet. Verder komen daar de verzendkosten en de kilometerkosten bovenop. Dit zijn de kosten die worden gemaakt om het bed bij jouw adres te krijgen. De voorrijkosten, als die in rekening worden gebracht, zijn voor het aanvoeren van de werkmaterialen en het klaarmaken van de werkplek. In een aantal gevallen kan je tegen een meerprijs eventueel een oud bed laten afvoeren.

 

Betaal niet de hoofdprijs

Voor een bed voor senioren betaalt niemand graag de hoofdprijs. Dat is dan ook de reden waarom het verstandig is om eerst offertes op te vragen met onderstaande button. Op die manier zie je in één oogopslag waar jij het betaalbaarste een geschikt bed voor senioren kan aanschaffen.

 

Ontdek hier de beste deals