Informatie, tips en advies
Ontdek hier de beste deals

Als senior woon je het liefste zo lang mogelijk in je eigen huis. Over het algemeen is dit ook wel mogelijk, tot je bijvoorbeeld alleen komt te staan of wanneer er geen sociaal netwerk is. Wanneer er gebrek is aan hulp wordt zelfstandig wonen een stuk lastiger. Senior Service is een bedrijf wat diensten levert aan senioren die op wat voor gebied dan ook een helpende hand bieden. We hebben een aantal van hun diensten toegelicht. Ook keken we naar hoe jij hun diensten kan bekostigen. Dat gaat namelijk gemakkelijker dan je denkt.

 

De kosten van Senior Service

We vroegen voor een aantal situaties prijzen op bij dit bedrijf. Via de rekentool op de website verkregen we de volgende opgaven:

wat is het drempelinkomen Hoeveel uren dienstverlening Wat is het tarief per week
26000 euro 40 uur overdag 1392 euro, teruggave belasting 267,26 euro
40000 euro 40 uur overdag 1392 euro, teruggave belasting 516,43 euro
40000 euro 40 uur overdag, 2 nacht wachten per week 1792 euro, teruggave belasting 664,83 euro

Een indicatie vooraf bij de WLZ

Wanneer je als senior thuis wil blijven wonen terwijl dit niet zomaar vanzelfsprekend is omdat je bijvoorbeeld afhankelijk bent van verzorging heb je in principe recht op een plaats in een instelling. Dit is iets wat wordt beoordeeld vanuit het zorgkantoor of vanuit de gemeente. Bij het zorgkantoor kom je terecht bij de afdeling WLZ, de Wet Langdurige Zorg. Daarbij kijkt men op hoeveel uur verzorging en/of verpleging jij recht hebt. Wanneer je ook recht hebt op nachtzorg wordt dit eveneens meegenomen in de beoordeling. Hieruit komt een indicatie en daarbij gaat het om een vergoedingenpakket voor thuis wonen. Het aanvragen hiervan kost relatief veel moeite. Men zal niet zomaar overgaan tot de verstrekking van een dergelijk budget. Jouw Persoons Gebonden Budget moet worden bepaald. Dit is een punt waarbij de indicatie vaak wordt gedaan door de wijkverpleegkundige. Er kan ook iemand van Senior Service meehelpen bij de aanvraag van de indicatie. Men kan op die manier voor jou bemiddelen waardoor jij het budget krijgt waar je recht op hebt.

 

Een indicatie vooraf bij de gemeente

Heb jij geen recht op een verblijf in een instelling maar heb je wel recht op een aantal uren zorg per week dan wordt er een indicatie aangevraagd bij de gemeente. Hierbij werkt men met de wijkverpleegkundige of een wijkteam. Er wordt een indicatie opgesteld waarbij men het aantal uren zorg waarop jij recht hebt vaststelt. Dit houdt in dat er een aanvraag in de vorm van een Persoons Gebonden Budget bij de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning aanvraagt. In dit geval verloopt jouw indicatie niet via de zorgverzekering zoals bij de WLZ het geval is maar via de gemeente. Ook hier krijg je een indicatie in de vorm van een aantal uren verspreid over verzorging, verpleging, begeleiding en nachtzorg. Dit is eveneens iets waarbij men bij Senior Service bij helpt.

 

De zorg mogelijkheden

Voor de zorg voor jou heeft men meerdere mogelijkheden. Zo is daar de verzorging bij het aan- en uitkleden wanneer dit moeite kost. Daarnaast is er de verzorging wanneer er voor jou eten gekookt moet worden. Er is zorg in de vorm van vermaak waarbij iemand jou bijvoorbeeld een boek of de krant voorleest. Zaken als de administratie en het afhandelen van de post vallen eveneens onder de dienstverlening. Daarnaast kan er iemand worden ingezet die met jou meegaat wanneer er een boodschap moet worden gedaan. Is er in de nacht hulp nodig omdat je bijvoorbeeld slaapwandelt of in de nacht naar het toilet moet dan kan er nachtzorg worden ingezet. Daarbij wordt een aantal nachten per week berekend en vergoed.

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van de zorg die jij ontvangt wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de kwalificatie van de medewerker die wordt ingezet een belangrijke rol. Moeten er medische en verpleegkundige handelingen worden ingezet dan moet er in veel gevallen een BIG geregistreerde verpleegkundige worden ingezet. Gaat het daarentegen om gezelschap houden of boodschappen doen dan is er een heel andere kwalificatie nodig. Deze zaken bepalen uiteraard de prijs van de dienstverlening. Daarnaast speelt ook het tijdstip van de zorg een belangrijke rol. Zorg in de nacht is wat kostbaarder dan zorg overdag. Dat komt doordat er een toeslag op het loon van de verzorgende wordt gegeven.

 

De voordelen van Senior Service

Senior service is een organisatie die jou als senior behoorlijk wat voordeel biedt. Een belangrijk voordeel is dat je zelf mag kiezen wie er bij jou over de vloer komt. Er is dus al snel een klik met de juiste persoon. Daarnaast is er zoveel mogelijk een vast team wat bij jou langskomt. Je zal dus niet iedere dag vreemde gezichten zien zoals bij standaard thuiszorg organisaties wel het geval is. Verder helpt men met een financiële ondersteuning. De administratie van een Persoons Gebonden Budget kan uit handen worden genomen waardoor jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Vergelijk prijzen

Voordat je een zorgorganisatie gaat inschakelen is het advies om altijd eerst prijzen op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt direct een aantal

offertes om te vergelijken. Zodoende zie jij in één oogopslag waar je het beste de zorg kan inkopen.

 

Ontdek hier de beste deals