Informatie, tips en advies
Ontdek hier de beste deals

Bij het aankleden moet je over het algemeen over een redelijk goede motoriek beschikken. Je moet nogal wat handelingen kunnen uitvoeren en daar schort het bij veel senioren aan. Wanneer je spieren en gewrichten strammer worden is het een probleem om jezelf aan en uit te kunnen kleden. Voor veel mensen is de stap om hulp te vragen hierbij groot. Dat is de reden waarom we keken naar de prijzen van aangepaste kleding. Ook keken we naar mogelijkheden om aangepaste kleding vergoed te krijgen.

 

De prijs van aangepaste kleding

Aangepaste kleding is vrijwel altijd handwerk. Er hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan. We ontvingen een aantal prijzen van aangepaste kleding. Zo kan je zien hoeveel je ongeveer kwijt bent.

Wat schaf je aan Wat krijg je voor die prijs Wat is de prijs
Onderkleding easy click Singlet met drukkers op de schouders Vanaf 18 euro per stuk
Ondergoed bh Bh met drukknoop aan de voorkant Vanaf 39 euro per stuk
Broek/pantalon Pantalon met kliksluiting Vanaf 99 euro per stuk
Vest voor rolstoelgebruiker Vest met verhoogde achterkant en verlengde voorkant Vanaf 80 euro per stuk
Polo te openen aan zijkant Poloshirt lange mouwen, opent aan zijkant met drukknopen Vanaf 69 euro per stuk
Sokaantrekkers Hulpmiddel om sokken of kousen aan te trekken Vanaf 50 euro

Een alternatief voor aangepaste kleding

Aangepaste kleding is kostbaar, dat zie je in bovenstaand schema. Dat is dan ook gelijk de reden waarom zoveel mensen kijken naar een alternatief voor aangepaste kleding uit de winkel. We hebben een aantal van deze alternatieven voor je op een rij gezet.

  • Aanpassen via de winkel zelf. Veel kledingwinkels hebben een naaiatelier waar je de aangeschafte kleding kan laten vermaken. Een broek met riemlussen kan gemakkelijk worden aangepast. Er wordt dan een elastiek in de taille gedaan waardoor de broek kan worden aangetrokken. Broekzakken die niet gemakkelijk zitten wanneer je in een rolstoel zit of wanneer je veel in een stoel zit kunnen worden verwijderd. Voor een prijs die een stuk lager is dan bij aangepaste kleding laat je een kledingstuk naar keuze aanpassen.
  • Aanpassen via een kleermaker. Kleermakers zijn er nog volop. Met name Turkse kleermakers vind je in vrijwel iedere stad. Een kledingstuk laten aanpassen door een kleermaker is dan ook altijd een optie. Daarbij geef je zelf aan wat jouw wensen zijn en het kledingstuk wordt voor jou aangepast.

Aanpassingen in kleding

Aangepaste kleding is vaak op een paar onderdelen aangepast. Daarbij mag je denken aan de volgende zaken. Allereerst is daar de aanpassing van broeken. Een broek met een knoop en een rits is uitermate lastig bij het aan en uittrekken. Een aangepaste broek heeft een stuk elastiek in de taille zitten. Daardoor trekt een dergelijke broek gelijk gemakkelijker aan en uit. Wil je alsnog een gulp in de broek behouden dan zitten hier vaak magneetjes in verwerkt. Daardoor heeft de broek een klik sluiting waardoor je deze gemakkelijker aan krijgt. Een andere optie is drukkers op kleding. Door drukkers aan de bovenkant van een kledingstuk kan je het van onderaf aantrekken in plaats van dat het kledingstuk over je hoofd moet. Ook drukkers aan de zijkant of aan de voorkant zijn heel gemakkelijk om een kledingstuk comfortabel aan te trekken.

 

Vergoedingen van kleding

Aangepaste kleding kan een behoorlijke dure aanschaf zijn. Dat komt doordat het gaat om handwerk. Daarnaast wordt deze kleding altijd in een wel zeer beperkte oplage gemaakt. Een nieuwe garderobe kan al snel tweemaal zo duur zijn als een garderobe die niet aangepast is. Wanneer jij op jaarbasis een behoorlijk bedrag aan kleding uitgeeft is het goed om te informeren naar een vergoeding vanuit de belastingaangifte. Daarbij geef je de aangepaste kleding op als aftrekpost bij het kopje bijzondere ziektekosten. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat er altijd een drempelbedrag is. Dat bedrag is afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen. Een belastingadviseur kan jou hiermee helpen. Houd alle bonnetjes goed bij van kleding die je nodig had in een jaar en die je hebt aangeschaft. Op die manier zie je gelijk hoeveel je kan aftrekken bij jouw belastingaangifte. Gaat het in totaal om een bedrag wat net onder dat drempelbedrag ligt, overweeg dan om nog een bestelling bij een kledingatelier te doen wat aangepaste kleding verkoopt. Het kan zomaar een behoorlijk voordeel opleveren.

 

Keurmerken bij aangepaste kleding

Aangepaste kleding is er in heel veel soorten en maten. Gaat het om confectie aangepaste kleding die in het buitenland is gemaakt, let dan altijd op de aanwezigheid van het CE keurmerk. Dit geeft aan dat de kleding mag worden verhandeld in de Europese Unie. De kleding voldoet aan de eisen qua veiligheid en kwaliteit die de Europese Unie eraan stelt.

 

Vraag eerst prijzen op

Aangepaste kleding is kostbaar. Daarom is het goed om eerst prijzen op te vragen voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende prijsopgaven om te vergelijken. Dit kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

Ontdek hier de beste deals