Informatie, tips en advies
Ontdek hier de beste deals

In beweging blijven is voor veel senioren het recept voor een lang en gezond leven. Door regelmatig te sporten worden ledematen en gewrichten minder snel stram en daarnaast ben je minder gevoelig voor aandoeningen aan hart en bloedvaten. Een sportschool is dan ook heel geliefd bij senioren. We keken naar meerdere manieren om te sporten voor senioren. We hebben er de voor- en nadelen bij vermeld. Ook keken we naar zaken die de prijs van een sportschool bepalen net als de vergoeding van een sportschool voor senioren.

 

De prijs van een sportschool voor senioren

We ontvingen de tarieven van meerdere sportscholen en aanverwante sport activiteiten die we samen brachten in onderstaande tabel.

Wat voor activiteit kies je Wat krijg je voor dat geld Wat is het tarief
Een sportschool abonnement algemeen Toegang tot sportschool algemeen Vanaf 39 euro per maand
Een sportschool abonnement individueel Toegang tot sportschool met begeleiding Vanaf 89 euro per maand
Zwemmen voor senioren Aqua fitness voor senioren in zwembad Vanaf 19 euro per les
Personal trainer Personal trainer voor individueel sporten Vanaf 70 euro per training
Medische fitness Fitness in gezondheidscentrum Vanaf 59 euro per maand

Een sportschool met een algemeen abonnement

Naar verhouding is dit de goedkoopste manier van sporten in een sportschool. Er zijn genoeg sportscholen die een zogeheten senioren uurtje hebben. Met leeftijdsgenoten kan je er naar hartenlust sporten. Na een korte introductie kan je van het circuit gebruik maken. De meeste senioren blijven bij de cardio apparatuur. Dit zijn onder andere de loopband, de roeitrainer en de fietstrainer. Sommige luxe zwemscholen hebben er ook nog een zwembad bij waar je vrij gebruik van mag maken als lid. Je hebt geen eigen begeleiding erbij bij een dergelijk algemeen abonnement.

 

Een sportschool individueel

Hierbij heb je een stuk begeleiding bij de activiteiten. Een begeleider van de sportschool gaat met jou mee en geeft instructie bij de diverse toestellen. Tevens worden jouw resultaten bijgehouden in de sportschool. De trainer geeft jou instructie en informatie. Hij legt uit hoe je jouw gezondheidsdoelen kan bereiken. Een extra groot voordeel van deze manier van sporten is dat je niet snel je lichaam zal overbelasten. Ook hierin word je namelijk begeleid. Een sportschool individueel is eveneens een goede manier om je aan jouw goede voornemens te houden. Je sport op een bepaalde tijd op de sportschool en de trainer moedigt jou ook aan om vol te houden bij het sporten.

 

Zwemmen voor senioren

Sportclubs hebben soms een eigen luxe zwembad waar je gebruik van kan maken als lid zijnde. Er zijn ook zwembaden die een eigen extra fitness ruimte hebben. Je kan bij deze zwembaden vaak deelnemen aan zwem activiteiten voor senioren. Daarbij mag je denken aan baantjes trekken voor senioren maar ook aan bijvoorbeeld aqua fitness. Dit is een groepsactiviteit die naast een sportief ook een belangrijk sociaal element heeft. Deze activiteit wordt doorgaans per keer in rekening gebracht. Wanneer je een fitness abonnement hebt kan je het soms in een combinatie afnemen waarbij je korting krijgt. Hierbij is geen individuele begeleiding.

 

Een personal trainer

Sportscholen bieden ook personal trainers aan. Een personal trainer werkt vaak bij de sportschool zelf omdat daar alle materialen beschikbaar zijn. Wanneer dit echter niet mogelijk is voor jou kan je uiteraard ook een personal trainer op locatie laten komen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer je niet gemakkelijk uit huis kan komen maar wel een stuk eigen ruimte binnenshuis of in de tuin beschikbaar hebt voor training. Een personal trainer is een zeer goed middel wanneer jij gezondheidsklachten hebt waardoor persoonlijke begeleiding met kennis van zaken van het grootste belang is.

 

Medische fitness

Medische fitness is een vorm van sporten waarbij je bij een gezondheidscentrum gaat trainen. Je wordt dan bijvoorbeeld begeleid door een fysiotherapeut. Dit is een vorm van sporten die heel geliefd is wanneer je bepaalde fysieke klachten hebt waardoor sporten bij een sportschool onverantwoord is. Medische fitness valt onder de noemer fysiotherapie. Dat heeft een groot voordeel voor jou. Je kan deze vorm van fitness namelijk vergoed krijgen door jouw zorgverzekeraar. Wanneer je een aanvullend pakket hebt voor fysiotherapie wordt deze vorm van fitness dus vaak vergoed.

 

Zaken die de prijs van sporten bepalen

De prijs van sporten wordt bepaald door een aantal factoren. Een belangrijk punt hierbij is de mate van begeleiding die jij nodig hebt. Ga je algemeen sporten op een cardio circuit zonder specifieke begeleiding, dan is de prijs het laagst. Ga je daarentegen sporten met een individuele begeleider dan zal de prijs een stuk hoger zijn. Ook de plek waar je sport doet ertoe. Een personal trainer bij jou thuis is een stuk duurder dan een begeleiding in de sportschool zelf.

 

Vergoedingen voor fitness

Zorgverzekeraars doen er alles aan om gezond gedrag te stimuleren. Daarom geeft men soms een vergoeding wanneer jij gebruik maakt van een sportfaciliteit. Zorgverzekeraars hebben soms eigen sportcentra waar jij voor een relatief laag bedrag kan sporten. Daarnaast kan jij in overleg een korting op een aanvullend pakket krijgen. Ook een extra aanvulling op jouw pakket tegen een relatief laag bedrag is soms mogelijk.

 

Betaal niet teveel

Niemand betaalt graag teveel om te gaan sporten. Daarom is het advies ook altijd dat je eerst prijzen vergelijkt voor je een sportschool benadert. Dat doe je met

onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal offertes om naast elkaar te leggen. Zo zie jij gelijk waar jij het beste aan je gezondheid kan gaan werken.

 

Ontdek hier de beste deals