Informatie, tips en advies
Ontdek hier de beste deals

De badkamer is een plek waar bij ouderen regelmatig ongelukken en valpartijen zijn. Dit is iets wat je wil voorkomen. In bad gaan moet immers een ontspannende bezigheid zijn. Dat is dan ook gelijk de reden waarom veel ouderen kiezen voor de luxe van een instapbad. Bij een instapbad maak je gebruik van een deurtje om in jouw bad te komen. We ontvingen meerdere prijzen van instapbaden om te vergelijken. Ook maakten we een opsomming van de diverse uitvoeringen.

Meerdere modellen

Op het gebied van instapbaden zijn er meerdere modellen. We hebben een aantal van deze modellen voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we ook een prijsindicatie weergegeven.

Wat voor model instapbad schaf je aan Wat krijg je voor die prijs Wat is de prijs
Een ligbad met deurtje Ligbad met deurtje inclusief inbouw Vanaf 3850 euro
Een zitbad met deurtje Zitbad met deurtje inclusief inbouw Vanaf 2980 euro
Een zitbad met deurtje vrijstaand Zitbad met deurtje inclusief aansluiten Vanaf 2680 euro
Een ligbad met een douchewand Ligbad met deurtje met een douchewand Vanaf 11900 euro

Een ligbad met een deurtje

Een ligbad met een deurtje lijkt qua vorm nog het meeste op een standaard ligbad. Het is ongeveer niet zo hoog als een normaal bad. Groot voordeel is dat het liggen in het ligbad uitermate ontspannend en goed voor de spieren is. Daarnaast kan een ligbad met een deurtje nog worden voorzien van bijvoorbeeld jets waardoor een spa ontstaat. Het ligbad met een deurtje kan ook worden geleverd in een complete vorm waarbij het ligbad eveneens een douchewand heeft. Op die manier kan je ook een douche nemen in het ligbad waarbij het deurtje als een instap functioneert. Dit soort baden hebben een vanaf prijs zoals in de tabel staat aangegeven. Daarbij bepaalt de luxe uitvoering van het bad de prijs. Een bad met een glazen deurtje zal kostbaarder zijn dan een bad met een wit deurtje. Een design bad is een stuk kostbaarder dan een basic bad. Deze baden worden doorgaans geplaatst. De inbouw kosten zitten verwerkt in de prjis.

 

Een zitbad met een deurtje

Een zitbad is het ideale bad voor mensen die niet goed zelfstandig uit bad kunnen komen. Wanneer jij met moeite uit een ligbad komt is het zitbad perfect voor jou. Een groot voordeel van dit bad is dat je er gemakkelijk in en uit komt. Er zitten uiteraard ook nadelen verbonden aan een zitbad met een deurtje. Zo zal het zitje niet altijd ergonomisch gevormd zijn waardoor het bad niet altijd comfortabel zit. Een bad dat wat kostbaarder is, is doorgaans ergonomisch gevormd waardoor je meer gebruiksgemak hebt. Daarnaast krijg je het in een ligbad al vrij snel warm doordat je met je lichaam in het water ligt. Bij een zitbad worden eerst je voeten warm en dan pas de rest van het water. Een zitbad is dan ook alleen handig wanneer je het niet snel koud hebt. In andere gevallen wordt aangeraden om een badjas of een grote handdoek om je heen te slaan tot het water hoog genoeg staat. De prijs van een zitbad met een deurtje wordt eveneens bepaald door een aantal factoren die met de uitvoering te maken hebben. Een standaard zitbad met een metalen of kunststof deurtje zal goedkoper zijn dan een design zitbad met een glazen deurtje. Ook zaken als jets in het bad bepalen de prijs.

 

Een vrijstaand aangepast bad

Bij de bovengenoemde baden geldt dat deze worden ingebouwd. Je moet er dus op rekenen dat er geen paneeltjes bij zitten. Daarnaast moet er nog een monteur aan te pas komen die het bad inbouwt en die daarnaast het bad installeert. Een vrijstaand bad wordt altijd geleverd met paneeltjes rondom. Dat houdt in dat het bad alleen nog maar hoeft te worden geïnstalleerd. Je bent dus procentueel gezien minder kwijt aan de installatie en het plaatsen.

 

Zaken die de keuze bepalen

Bij de keuze tussen een vast bad en een vrijstaand bad spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Zo speelt onder andere mee of er bijvoorbeeld een tillift onder het bad moet worden gereden. Wanneer er sprake is van een ernstig beperkte mobiliteit zal het namelijk zo zijn dat er op den duur een tillift onder het bad moet komen. Een tillift heeft ruimte nodig onder het bad. Het kan dan ook nodig zijn dat je vanaf meerdere kanten onder het bad kan komen. Wanneer hier sprake van is wordt er altijd gekozen voor een vrijstaand bad in plaats van voor een inbouw bad. Gaat het om een badkamer met weinig ruimte dan kiest men doorgaans voor een ingebouwd bad. Is het bad maar voor een bepaalde periode nodig of moet het worden verwijderd omdat er sprake is van een huurwoning dan wordt doorgaans gekozen voor een vrijstaand bad. In dat laatste geval moet namelijk het huis altijd weer in de originele staat worden opgeleverd.

 

Betaal niet de hoofdprijs

Een bad met een deurtje is een kostbare aanschaf. Om te voorkomen dat je teveel betaalt is het advies om altijd eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende prijsopgaven. Daardoor bespaar je al snel tot 20 procent.

 

Ontdek hier de beste deals